Gamificatie
Gamificatie: Spelenderwijs bewustworden, ontwikkelen en leren
Ervaring creëeren
Gamificatie
Je zoekt een manier om kennis over te dragen, mensen mee te laten denken of gedrag te veranderen.
Met een quiz, app of op maat spel spreken we de verbeeldingskracht aan. Geheel in stijl van jouw bedrijf of evenement. Medewerkers of gasten zullen hier met veel plezier aan mee doen en aan terugdenken!
Samen spelen bevordert bovendien de saamhorigheid en verbinding. En je leert ook van elkaar!
Uiteraard wordt alles op maat ontwikkeld of aangepast. Ter inspiratie vind je onder de tabs wel al enkele voorbeelden van ontwikkelde spellen.
Lespakket Jonge Mantelzorger
Lespakket Jonge Mantelzorger
Themaprogramma voor scholen met het doel jongeren inzicht te bieden, het onderwerp bespreekbaar maken en onderling begrip kweken.
Het pakket bestaat uit een improvisatie-theatervoorstelling waarbij het thema verkend en dichtbij gebracht wordt. Vervolgens wordt er in kleine groepjes een bordspel gespeeld waarbij de jongeren in de rol van mantelzorger, zorgbehoevende of vriend(in) van de mantelzorger kruipen. Ze krijgen herkenbare dilemma's en situaties voorgelegd. Alleen door samen te werken en te overleggen, kan het spel tot een goed einde gebracht worden.
Een groepsdiscussie onder leiding van een docent of (zorg)professional vormt de reflectieve afsluiting.
Ontstaan
In het kader van de Dag van de Mantelzorg 2015 heeft Broek & Buuren in opdracht van Platform Hattinga Verschure, belangenbehartiger van mantelzorgers in de provincie Groningen, een lespakket ontwikkeld voor en over de jonge mantelzorger.
Het bordspel is samen met de learning experience designers van Shapers ontwikkeld en is eventueel ook inzetbaar los van de voorstelling.
Meer informatie
We vertellen u graag meer - telefonisch of per email - of sturen u graag onze flyer toe.
Acteurs op beeld: Jelle de Bruijn & Iwan Dam Fotograaf: Pjotr Wiese
Public Health Challenge
Public Health Challenge
Stap in de schoenen van belangrijke sleutelfiguren en ervaar zelf de invloed van jouw beslissingen op een complex maatschappelijk thema zoals de Gezondheidszorg.
Het Public Health spel maakt de sociaal-maatschappelijke dynamiek van een complex thema als gezondheidszorg inzichtelijk. Het laat zien welke uitdagingen besluitvorming binnen dit vakgebied met zich mee brengt en zet aan tot nadenken en praten over deze dynamiek en de eigen rol daar in.
Ontwikkeld door de Perspectivity Network.
Essentie van het spel
Het bordspel speel je met 6 personen of teams en elk team krijgt de rol van besluitvormer in een niet nader gedefinieerde wereld. Het maakt de dynamiek zichtbaar die ontstaat doordat er bepaalde beslissingen genomen worden met zekere consequenties. Geldstromen, politiek, epidemieën, medicijntekorten, of juist nieuwe behandelingen; alles is van invloed op het algeheel gezondheidsniveau.
Een team moet onderling overleggen om het eens te worden en ook kan er tussen de teams onderhandeld worden. Er is een zekere tijdsdruk, die extra spenning met zich meebrengt.
Een belangrijk onderdeel van het spel is de uitgebreide ‘debriefing’ achteraf die inzichtelijk maakt hoe men het spel ervaren heeft en waar de uitdagingen lagen. Hierbij kan desgewenst een zelfgekozen focus gekozen worden, zodat de ervaring en lessen nog beter aansluiten bij jouw organisatie of team.
Doel (groep)
Het spel bied inzicht in de dynamiek tussen o.a. organisaties, bewindvoerders, individuen en zelfs geografische factoren. Het werkt als een eye opener en zet mensen aan het denken en is zodoende een goed middel om een discussie teweeg te brengen over onderwerpen als samenwerking, communicatie en besluitvorming.
Geschikt voor alle bedrijven en organisaties in de zorgsector, op elk niveau van de organisatie, binnen teams of verschillende teams samen.
Het spel kan in het Nederlands en Engels (en op aanvraag evt. andere taal) gespeeld worden, en is dus ook geschikt voor een internationaal gezelschap.
Perspectivity heeft meerdere spellen ontwikkeld met onder andere de thema’s: klimaat, energiebronnen en voedsel.